We bellen u graag terug!

Voer hier uw telefoonnummer in, en we herinneren u binnen 3 uur.

Nummer :
Vertraging :

Eén van de duurste producten in de supermarkt

Published : 21-06-2016 15:50:09
Categories : 123Supplementen.nl Rss feed

Met een kiloprijs van €25.000 is saffraan een van de duurste producten in het assortiment van de supermarkt. De hoogte van de prijs wordt voornamelijk beïnvloed door de handmatige oogst. De saffraan die u in de winkel koopt is slechts een klein deel van de plant, namelijk de stijlen en de stempels.

De stijl van de plant is het deel tussen het vruchtbeginsel en de stempel. De stempel zit bovenop de stijl. Dit deel voelt plakkerig aan, omdat het dient om stuifmeel op te vangen. De stijl en de stamper van de saffraan dienen als kleur- en smaakstof.

De saffraankrokus is voornamelijk te vinden in Griekenland, maar ook in andere zuidelijke landen van Europa. Buiten Europa komt de bloem voor in Iran (90%), Azerbeidjan, Marokko, Afghanistan en India.

De paarse kleur van de stijl en stempel komt van crocine. Crocine is een chemisch stofje (C44H64O24), wat naast een kleurstof ook ondersteuning biedt aan de gezondheid.

Saffraan, met crocine als werkzame stof, is ook te vinden in ons assortiment onder de naam SaffraMed. Dit supplement bevat de volgende stoffen:

Kurkuma 160 mg, Inositol 75 mg, Saffraankrokus (Crocus Sativus L.) stempelextract (Gestandaardiseerd op > 2% safranal en > 2% crocine) 30 mg, Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) 3 mg (214% RI), Zink (zinkmono-L-methioninesulfaat) 2 mg (20% RI), Vitamine B9 (calciumzout van (6S)-5-methyltetrahydrofoliumzuur) 109mcg (54.5% RI), Vitamine B12 (methylcobalamine) 75 mcg (3000% RI), Vitamine D (cholecalciferol) 12 mcg (=480IU)  (240% RI).

SaffraMed bevat een gestandaardiseerd saffraanextract, bekend onder de naam Saffr’Active™. Ditis een zuiver extract van saffraanstampers. Saffr’Active™ is gestandaardiseerd op ten minste 2% safranal en 2% crocine.

Door de koppeling van curcumine aan fosfatidylcholine (uit soja) is de biologische beschikbaarheid erg groot. De opname is 29 maal beter dan niet-gebonden curcumine.

Naast crocine bevat SaffraMed de actieve vormen van de vitaminen B6, B12 en foliumzuur. Daarnaast bevat het product ook organische zink dat een optimale biologische beschikbaarheid biedt. Ook ontbreekt cholecalciferol (vitamine D) niet. Hiervoor is de meest fysiologisch actieve vorm van vitamine D gebruikt.

Allergie informatie: SaffraMed bevat soja.

© 123Supplementen.nl 2016. Deze tekst mag worden gekopieerd mits u verwijst naar www.123supplementen.nl.

Share this content