We bellen u graag terug!

Voer hier uw telefoonnummer in, en we herinneren u binnen 3 uur.

Nummer :
Vertraging :

Krillolie vs. Visolie

Published : 21-06-2016 15:50:51
Categories : 123Supplementen.nl Rss feed

Visolie is enorm populair. De gezondheidseffecten die het teweeg brengt zijn in een groot aantal studies bewezen. Visolie bevat de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze omega-3 vetzuren dragen bij tot een normale werking van het hart. DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen.

Niet alleen visolie is een drager van EPA en DHA. Ook de olie die is gewonnen uit krill bevat deze twee vetzuren. Krillolie is een stuk minder bekend, maar een vergelijking laat zien dat dit onterecht is. Tot op zekere hoogte zijn de beide oliën vergelijkbaar. Er zijn echter een aantal grote verschillen.

Krillolie vs. Visolie


Opname EPA en DHA
 

De beide omega-3 vetzuren EPA en DHA uit krillolie van het merk Neptune Krill Oil® (NKO®) worden goed opgenomen. Dit komt omdat deze vetzuren zijn gekoppeld aan fosfolipiden. Vetzuren uit visolie zijn gekoppeld aan triglyceriden of aan ethylesters. Fosfolipiden zitten in elke cel van ons lichaam en vormen samen met cholesterol de bouwblokken van celmembranen.

Door de samenwerking tussen fosfolipiden en omega-3-vetzuren met lange keten is er een aanzienlijk betere opname van vetzuurmoleculen door de darmwand, wat zorgt voor een hogere biologische beschikbaarheid en uiteindelijk een betere verhouding tussen omega-3- en omega-6-vetzuren.

In vergelijking met omega-3 in visolie is de omega-3 in NKO® tot twee en een half keer meer biologisch beschikbaar.

Antioxiderend vermogen

Krillolie bevat astaxanthine, een roodgekleurde carotenoïde die krill, zalm of flamingo’s hun rode kleur geeft. Astaxanthine staat bekend om haar zeer hoog antioxidantgehalte.

Neptune Krill Oil bevat op natuurlijke wijze 7 keer meer astaxanthine dan andere krillolieproducten die in de handel verkrijgbaar zijn. Het unieke, gepatenteerde koude-productieproces zorgt ervoor dat al het aanwezige astaxanthine wordt bewaard!

Dit hoge gehalte aan astaxanthine beschermt o.a. de olie tegen oxidatie.

Het analysecertificaat van NKO geeft een totox-waarde aan van ± 1,1. Dit is een uitzonderlijke goed resultaat aangezien vele visoliën een waarde hebben tussen 6 en 12. De totox-waarde wordt gebruikt om de totale oxidatie te beschrijven waaraan een olie werd blootgesteld. Hoe lager de waarde, hoe verser de olie.

Duurzaamheid

Nutrisan is begaan met het ecosysteem en hecht veel waarde aan de duurzaamheid van krill.

Individueel gezien is de meeste krill minuscuul, tot ongeveer 5 centimeter. Samen vormen ze echter een enorm organisme. Hoewel er 85 soorten krill bestaan in meerdere locaties over de hele wereld is de krill die wordt geoogst voor Neptune Krill Oil Antarctische krill (Euphausia superba). De biomassa van Antarctische krill (Euphausia superba) bedraagt naar schatting tussen 400 en 420 miljoen ton.

Stabiliteit

Licaps zijn gepatenteerde vegetarische capsules die kunnen worden gevuld met vloeistoffen of olie. De capsule bevat krillolie en stikstof en is niet doordringbaar voor zuurstof en water waardoor er geen oxidatie kan optreden. Dit garandeert een grote stabiliteit en een maximaal behoud van omega-3-vetzuren.

Door de volledige ondoorlaatbaarheid zijn de Neptune Krill Oil-licaps volledig geurloos. Dit wil ook zeggen dat de capsules geen smaak hebben als u ze inneemt.

Smaak en nasmaak

Omega-3 uit visolie heeft de neiging zich op te stapelen bovenin de maag, wat leidt tot indigestie en een visachtige nasmaak. Krillolie wordt gelijkmatig verdeeld, veroorzaakt geen reflux en verteert gemakkelijk. Krillolie mengt zich direct met de maagsappen, waardoor er zeer weinig kans is op visachtige nasmaak en oprispingen.

Consumenten rapporteren een hoog digestief comfort met krillsupplementen en het uitblijven van regurgitatie (visachtige oprispingen).

© 123Supplementen.nl 2016. Deze tekst mag worden gekopieerd mits u verwijst naar www.123supplementen.nl.

Share this content